İLKADIM'DAN-Tek Mesele: İstikamet
Aralık 2020 Editör A- A+
A- A+

İLKADIM'DAN-Tek Mesele: İstikamet

Kıymetli Okuyucu;

İlkadım Dergisi 400. adımına doğru giden yolda 389. sayısı ile karşınızda.

Karşınızda derken ‘karşı tarafta’ gibi bir anlam çıkarılmasın buradan. Yanınızda, elinizin altında, gözünüzün önünde, huzurlarınızda demek istiyoruz.

Demek istiyoruz ama ne söylersen söyle “anlatmak istediklerin, muhatabının anladığı kadardır” şeklinde bir durum da var. Yazar ve hatiplerin dikkate alması gereken ciddi bir detay bulunuyor burada: Empati.

“Sözün tamamı ahmağa söylenir” derler. Yazı söz konusu olduğunda her şeyi söylememek, bazı şeyleri, bir kısım nokta ve bağlantıları okuyucuya bırakıp merak unsurunu devreye sokarak onu da metne çekmek yazarların başvurduğu yöntemlerden biri.

Okuyucu kendinden bir şeyler bulduğu veya kendinde bulamayıp aradığı hususları karşısındaki yazıda ve yazarın hayatında gördüğünde mutlu oluyor.

Nitelikli okur, nitelikli yazıları arıyor, okumak istiyor. Bulunca yitiğine kavuşmuş gibi sahipleniyor, bırakmak istemiyor. Hatta ne kadar çok insana ulaştırır ve faydalanmasını sağlarsam o kadar kendimi sevinçli hissederim duygusuyla yoğun bir paylaşma trafiği içerisine girme gereği duyuyor. Zahmetle yazıldığı için okuduğuna zevk duyduğu yazıları birkaç dokunuşla insanlara mobil de olsa sunabiliyor.

İlkadım, her ay kendi internet sitesi ve mobil uygulaması ile evlere kapıdan olmasa da cepten ve ekrandan giriyor. Bir ücret talebi yok. Cömertlik edip de ücret ödemek isteyenlere hayattaki en kıymetli hazinelerinden biri olan vakitlerini kendisiyle paylaşmalarının yeterli olacağını fısıldıyor.

İlkadım yayın kurulu ve yazarları üç aydır (Ekim, Kasım, Aralık) kendine dosya edindiği bazı kavramları gündemde tutmaya çalışıyor. Eylül’de bilgilendirme, Ekim’de yönlendirme, Aralık’ta uygulama üzerinden aynı kavramları sizlerin istifadesine sunuyor.

Bu ay sıra uygulama dönemi yazılarında. Salih amel ve bir davranışın salih amel olabilmesinin şartları konusunu Ankara’dan Arif Kaynar yazdı.

Birlikte hareket edebilmenin zor da olsa zorunlu olduğu, rahmet olduğu, olmazsa olmaz olduğu konusunu Erzurum’dan Mikail Usta çalıştı.

Hayat-memat meselesi denebilecek konulardan olan cihad ve tebliği Ankara’dan Ömer Faruk Özcan hazırladı.

Nevşehir’den Prof. Dr. Mehmet Soysaldı, ihlâs ve takva konusunu gayet rahat bir yazı diliyle işledi.

Her gün her rekât talep ettiğimiz istikameti Nevşehir’den Hamdi İlik, ihsan kavramı ile birlikte sunmaya gayret etti.

Kıymetli kapak yazılarımızla birlikte birbirinden istifadeli köşe yazılarımızı da ihmal etmeyeceğinize inanıyoruz.

Alışverişin bir arz-talep meselesi olduğunu, okuyan olduğu sürece yazanların da bulunacağını hatırlatarak vedalaşabiliriz.

Eksik olmayın, Allah’a emanet olun.

Yazımızı paylaşın..

Facebook Twitter Whatsapp’ta Paylaş Google Email Print LinkedIn Pinterest Tumblr