İLKADIM'DAN-İlkadım Arşivi
Eylül 2018 Editör A- A+ Sesli Dinle    |  
Sesli Dinle    A- A+

İLKADIM'DAN-İlkadım Arşivi

Kıymetli Okuyucu;

İlkadım dergimiz 362. sayısı ile huzurlarınızda.

362 rakamı dile ve klavyeye kolay. Kolay olan bir başka şey ise basılı yani matbu bir dergi yerine dijital, elektronik bir dergi yayınlamak. Dijital bir derginiz varsa tasarım konusuna matbu bir dergide ayırdığınızdan çok daha az mesai harcıyorsunuz.

Yazarlarınızın bir kısmı yaşını başını almış, diğer kısmı ise genç yaşta tecrübesini kemale erdirmiş kimselerse işiniz yine kolay. Zira yazı çalışması konusuna, bir metin meydana getirmekten çok daha fazla anlamlar yükleyen idealist mi idealist genç adamlarla matbu bir derginiz varken dijitale geçmişseniz rehavet endişesi her zaman aklınızın bir yerinde ikamet edecektir.

Rehavet hiçbir kimse veya kesim tarafından kabulü kesinlikle mümkün olmayan olumsuz bir ruh halidir. Gevşeklik, gevşeme hali de diyebileceğimiz rehavet, vücudun bir bölümü ya da organı ile sınırlı kalmaz, her yerini kuşatır. Bu haliyle başlı başına tam bir musibettir.

Her ne iş yapıyor olursanız olun rehavet sizin çalışkanlığınıza da hedeflerinize de temponuza da gayretinize de hayretinize de etki edecektir. Söz konusu etki elbette menfi yönde bir seyir izleyecektir.

İlkadım dergisi, insanın üzerine atılmış bir “ölü toprağı” olarak da değerlendirilen rehavet gibi birçok menfi duruma fırsat vermemek adına her yeni sayısında elinden geleni okuyucusundan esirgememektedir. Dergimizin istikrarlı ve dikkatli takipçileri buna hak verecektir.

Takip konusunda yeterli vakti bulamamaktan şikâyetçi olan okuyucularımız için de bir teklifimiz var. Sadece dijital değil, matbu dönemlerimizde de yayınladığımız dergilerin önemli bir kısmına yani arşivimize www.ilkadimdergisi.net sitemizden erişebilirsiniz. Arşivimiz mobil uygulamamız aracılığıyla da erişime açık.

İlkadım dergimizin yanında Baciyan ve Genç Adam dergilerimizin de eski sayılarına ulaşabilir, dilediğiniz yazıyı inceleyip iddiamızın ispatı birer örnek olup olmadığına dair belge niteliği taşıyan çalışmalarımıza bizzat göz atabilirsiniz.

***

İlkadım dergimiz bu ay Mikail USTA, Süleyman BEYAZ, Ömer Taha ARIK, Sümeyye ÇİFTÇİ, Zeynep VARIR gibi kıymetli yazarlarımızın emekleri sonucu oluşan yazıları ile üzerine düşen müspet tavırların 362. kapak dosyasını hazırladı.

Kapak yazarlarımızı anmışken onlardan daha istikrarlı ve yoğun bir gayretle her ay yazı yazma “zahmet”ini, sabır ve disiplin sayesinde Allah’ın izniyle “beceri”ye dönüştüren köşe yazarlarımıza değinmeden olmaz.

Nuri ERCAN’ın denemelerini bir kez okuyan, onda nitelikli bir dil, özgün analizlere vesile olan bir gözlem gücü olduğunu zorlanmadan görür. Okuyan derken, Nuri ERCAN’ın kendini rahatça okutturan bir üsluba sahip olduğu dipnotunu da düşmek gerekir.

Prof. Dr. Mustafa AĞIRMAN’ın yazılarını okuyan yetişkinler o satırlarda kendi gençlik dönemi gündemlerini görürken, genç okuyucular ise aradıkları heyecan ve tecrübeye yine o cümlelerde şahit olacaklar. AĞIRMAN hocamızı görenler, onun yaşının kemale erdiğini düşünür belki ama kendisiyle tanışan herkes yaşının aksine bir performans ve gönül dünyasına sahip olduğunu fark edecektir.

Hamdi ÖZ, İlkadım dergimizin güldürürken düşündüren Nasreddin hocasıdır. Bir paragrafı tulumba tatlısı ise diğer paragrafları birer baklava dilimi tadındadır.

Ömer Faruk ÖZCAN, her yıl yaptığı Siyer okumalarından aldığı notlarla o mübarek hayatı günümüze taşıyarak algılarımızı ve bilgilerimizi güncellemeye devam etmektedir.

M. Selçuk ÖZDOĞAN, İlkadım yayınlarından seçtiği eserleri art arda tanıtmaya çalışmakta, İlkadım yayınları için bir nevi eser tanıtım kataloğunda kullanılabilecek içerikler sunmak için elinden geleni yapmaktadır.

Mahmut AVEDER, Hadis İklimi’nde; Selim ARMAĞAN da Kur’an İklimi’nde her ay seçtikleri konuların hakkını vermektedir. Her iki köşede yayınlanan yazı da birer ders, sohbet notu niteliğindedir.

Abdullah GÜLCEMAL ve İbrahim ÇİFTÇİ ülke, dünya ve insanlık gündemine dair yaşanan gelişmeleri veya kendi gündem maddeleri arasından seçtikleri notları okuyucularımız ile iyi niyetli bir şekilde paylaşır.

Gördüğünüz gibi… Onlarca ismin gayretleri sonucu kendince bir zorlukla hazırlanan dergimiz kolaylıkla erişiminize sunuluyor.

İlkadım dergisi internet sitesine girmeniz veya mobil uygulamamız aracılığı ile yazılarımıza ulaşıp emeğimize mukabelede bulunmanız dileğiyle.

Allah’a emanet olunuz.

***

Not: Bütün bu ifadeleri, İlkadım dergisinin son beş yılına öyle veya böyle hâkim olan bir tecrübeye dayanarak söylüyoruz. Hak verirseniz ki andığımız isimlerin birer yazısını okumakla yukarıdaki iddiaları karşılaştırmak köşe yazarlarımızın kıymetini takdir etmeye kalkışmada aceleciliğe sebep olacaktır. Bir kıymetin takdiri, siz deyin az da olsa devamlı bir takiple, ben diyeyim istikrar gerektiren bir dikkatle mümkün olacaktır.

Yazımızı paylaşın..

Facebook Twitter Whatsapp’ta Paylaş Google Email Print LinkedIn Pinterest Tumblr