İLKADIM'DAN- Gençlerimiz Diye Yazılır Yarınlarımız Diye Okunur
Nisan 2024 Editör A- A+
A- A+

İLKADIM'DAN- Gençlerimiz Diye Yazılır Yarınlarımız Diye Okunur

 

Kıymetli Okuyucu;

İlkadım dergimiz 429. kez siz değerli muhataplarıyla buluşabilmenin sevincini tadıyor.

Kışı geride bıraktık, havalar ısındı, mübarek Ramazan ayı bizimle vedalaşıyor, bayram geliyor. Ramazan ve bayram kavramlarının hatırlattığı en veciz ifadelerden biri de “Hayatı Ramazan gibi yaşayanın ahiri bayram olur.” cümlesi.

Bayram günlerinin rastladığı hafta boyunca okullar tatil edildi. Eğitime dokuz günlük ara verildi. Evde öğrencisi olan aileler, öğretmenler, idareciler plan, program yapmaya başladı.

Gittiğimiz her yere kulluğumuzu da götürmek gibi bir mesuliyetimiz var. Şeriatımızla gidebildiğimiz her yer bizimdir.

Dinleneceğiniz, seyahat edip sıhhat bulacağız, tebdil-i mekan yaparak ferahlayacağız derken bizi bizden alan, varlık sebebimiz olan değerlerimizden uzaklaştıran her yolculuğun aleyhimize olacağını unutmamakta fayda var.

Köyümüze, büyüklerimizin yanına, gezmeye, arkadaşlarımızın ya da akrabalarımızın arasına, tatil yerlerine, otellere derken nereye gidersek gidelim bu gidişlerin bizi kendimize getirip getirmediğini düşünmek zorundayız.

Yeni sayımızın kapak konusunu da benzer bir duruma, gençlerimizin önündeki tehlikeler bahsine ayırdık. Malumunuz olduğu üzere “Kişi, arkadaşının dini üzeredir.” Hasan İnceöz, bu minvalde gençlik ve arkadaş başlığı üzerinde durdu.

Nurullah Enes Süheyl Belada, gençler söz konusu olduğunda en çok tartışılan hususlarda biri olan ideoloji ve politika başlıklarına eğildi. Apolitik ya da işi gücü politika olan gençler, meselenin uçlarını temsil ederken, özlediğimiz neslin çağını bilen kimlik sahibi kişiliklerden oluşması gerektiği bir gerçek.

Bilal İnal, sadece bugünkü gençliğin değil geçmiş zamanlardan beri nesillerin en büyük imtihanlarından biri olan cinsellik ve karşı cins hakkında yazdı.

Abdussamed Kaya, bağımlılık konusunu merkeze aldığı yazısında teknoloji bağımlılığını özellikle vurguladı.

Tarık Ablak, kadim musikimiz ile günümüz müzik türlerini ve anlayışını mukayese ettiği çalışmasında özgün çıkarımlarda bulundu.

Mehmet Ekmekçi, fanatizme dikkat çekmeye çalışırken Ömer Faruk Gövercin itidal çağrısında bulundu.

Bir mektep olan İlkadım dergimiz her ay sizlerle buluşmaya devam edebilmenin gayretini elden bırakmıyor. Bu gayrette isimli, isimsiz onlarca insanın emeği var. Huzurlarınızda kendilerine gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hayatın iman ve cihad olduğunu, boykotu, müstekbirleri, tağutları ve mazlum kardeşlerimizi unutmadık. Zulüm sahiplerini ve seyircilerini de…

Yeni sayımızda yine görüşebilmek ümidiyle Allah’a emanet olunuz. Ramazan bayramımız mübarek olsun.

Yazımızı paylaşın..

Facebook Twitter Whatsapp’ta Paylaş Google Email Print LinkedIn Pinterest Tumblr